lauantai 26. syyskuuta 2015

Limettikakku



Tämä ohje löyty kotiliedestä 10/2015

200g voita tai margariinia
4 kananmunaa
5dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1½dl kiehuvaa vettä
2 limetin raastettu kuori

vuokaan
voita tai margariinia ja korppujauhoja

kostutukseen
1dl kermaa
1½dl sokeria
4rkl limettimehua

1. Sulata rasva ja nosta jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi pestyjen limettien kuoret, kiehuva vesi ja jäähtynyt rasva.
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina 2,5litraiseen rengasvuokaan. Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasossa 45-60min. Kokeile kakun kypsyyttä coctailtikun avulla.
3. Kiehauta kerma ja sokeri ja mausta  hieman jäähtynyt seos limettimehulla. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja lusikoi lientä lämpimän kakun pintaan. Lisää hetken kuluttua uudelleen, kunnes saat koko nestemäärän imeytettyä kakkuun. Pintaan muodostuu vähitellen kaunis, himmeä kiilto.

Ei kommentteja: